Update Noël en Boaz in Indonesië

Zondag 18 september 2022

Net een dag terug en om 07:00 uur alweer in de bus richting Jepara, Jepara ligt op zo’n 3 uur rijden van Semarang. Het O18 team had hier een wedstrijd en wij zijn meegegaan om naar deze wedstrijd te kijken. De wedstrijd begon om 15:00 uur en heel bijzonder waren we om 11:00 uur al in Jepara.

Vier uur te vroeg, is voor Nederlandse begrippen zelfs abnormaal, Boaz en ik zijn dus weer in de bus gestapt om wat uurtjes te slapen. Heel indonesisch, de wedstrijd begon uiteindelijk pas om 15:40 uur. De wedstrijd zelf was best leuk, het viel vooral op dat er technisch goede jongens waren die weinig idee hadden waar en hoe ze moesten lopen.

Dit vind ik sowieso een goede samenvatting van het jeugdvoetbal hier, technisch goed, maar weinig idee over tactiek en positiespel. Mede aan ons om daar dus aan te werken.

Maandag 19 september t/m zondag 25 september 2022

Vanaf deze week zijn we echt begonnen om dagelijks trainingen te verzorgen. Op de maandag trainen we het O16 team, op de dinsdag het O10 team en de rest van de week het O8 team. Bij het O16 team proberen we ons vooral te focussen op het nadenken over waarom je bepaalde keuzes in het voetballen maakt.

“Waarom maak je die loopactie, omdat je zelf de bal wilt hebben of omdat een teamgenoot hier door vrij komt?” “Geef je de pass, omdat je de bal snel kwijt wilt raken of omdat hier een kans uit kan ontstaan?”
Met zulke vragen zijn we met deze jongens vooral bezig.

Voor het O10 en O8 team focussen we ons vooral nog op de basis van het voetbal, de techniek en oefeningen zoals rondo’s en dribbelen. Vooral voor het O8 team is het voor ons belangrijk om het plezier als prioriteit te houden en dit te combineren met technisch goede trainingen.

Op de vrijdag hebben we in de ochtend ook een lokale basisschool bezocht om hier de kinderen te motiveren en kennis over Nederland, voetbal en ons te delen.

Maandag 26 september t/m zondag 2 oktober 2022

Deze week hadden we hetzelfde programma als afgelopen week, we hebben weer de verschillende teams getraind. Op de maandag kwam als bijzonderheid de minister van Sport en jeugd bij de club op bezoek. Dit is voor Nederlandse termen alsof de koning bij HVV Tubantia bij de club komt dus dit was erg bijzonder voor de club en school

Met begeleiding van de coaches hier leren we zelf ook meer van het Indonesische voetbal en de cultuur, waardoor het voor ons steeds makkelijker wordt om de juiste coaching te verzorgen. Op de zaterdag hebben we om 06:30 uur ’s ochtend zelf een wedstrijd gespeeld met allerlei leden van de club.

De wedstrijd is geëindigd in een 8-2 overwinning met 1 goal en 4 assist voor Boaz en 4 goals en 2 assists voor mij. Ben benieuwd of we volgende week nog wel mee mogen doen hahaha.

Maandag 3 oktober t/m zondag 9 oktober 2022

We merken nu echt dat het regenseizoen begonnen is, waardoor we niet altijd kunnen trainen vanwege de slechte staat van het veld. Toch hebben we deze week weer de teams kunnen trainen en leren we steeds meer over op een juiste manier de jongens het voetballen leren.

Nu we er een aantal weken zijn wordt de band met de jongens ook steeds sterker, waardoor we echt mooie relaties aan het opbouwen zijn. De jongens kijken ook heel erg naar ons op omdat we uit Nederland komen en hierdoor kunnen we ze ook motiveren.

Ik had het er van de week nog over met Boaz dat we een beetje een combinatie zoals Gerrit en Herman zijn. Ik ben zoals Gerrit vooral bezig met de algehele training en Boaz is zoals Herman en pakt vaak individueel een jongen eruit om hem de juiste tips te geven. “hee linkerbeen he.”

Op de zaterdag zijn we afgerezen naar een toernooi voor het O8 team en hier heeft het team de tweede plaats weten te bereiken. Het was heel leuk om met de jongens op pad te gaan en om de wedstrijden te zien.

We hebben nu nog één week te gaan en reizen daarna naar Jakarta om een weekje vakantie te vieren. Op 27 oktober zijn we weer terug in Nederland.

Deel dit bericht:
Terug naar nieuws