Tubantia en de AT-Groep starten met Bijenkorf 32

Samen met de AT-Groep starten wij met het proefproject Bijenkorf 32.

Binnen de vereniging zijn er veel taken en werkzaamheden ondergebracht bij veel vrijwilligers.

Veel van die werkzaamheden worden uitgevoerd door mensen rondom de voetbal en de begeleiding daarvan. Maar er zijn ook veel werkzaamheden die thuishoren rondom het sportcomplex, De Bijenkorf zelf.

Denk aan het gebouw, de faciliteiten, onderhoud, schoonmaak, wassen, inkoop en wat al niet meer. Door de Coronacrisis is helaas de spoeling wat dunner geworden en het uitvallen van enkele vrijwilligers vraagt om vervanging en continuïteit.

Daarbij is het van belang dat er geïnvesteerd wordt in een vaste kring van mensen, waar wij belangrijke onderdelen van het dagelijks functioneren van onze club kunnen onderbrengen.

Samen met de At-Groep gaan wij een prachtig proefproject starten om dit vorm te geven.

Dat doen wij door een professionele verbinding te leggen tussen vereniging en mensen. Sommige van die mensen hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar zouden perfect kunnen functioneren binnen de kaders van De Bijenkorf 32.

Mooie en geslaagde voorbeelden hiervan zijn er al bij speelgoedfabriek SES en De Zwanenhof in Zenderen. Daar begeleidt de AT-Groep personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in de breedste zin van het woord.

Bij HVV Tubantia starten wij in de opstartfase met het aanstellen van Bas ter Braak, onder begeleiding van een professional én enkele vaste mensen uit het team van Tubantia.

Samen werken wij aan een invulling op het gebied van verzorging van de kleding (wassen en drogen), verzorging van het gebouw en assisteren bij de invulling rondom het gastheerschap.

Op maandag 15 maart zal Bas ter Braak starten op de maandag, woensdag, vrijdag en deels (1x per 2 weken) in het weekend.

Doelstelling is een basis te formeren, zodat hieromheen meerdere mensen een plek kunnen vinden om meerdere activiteiten en werkzaamheden voor onze vereniging te vervullen.

Wij wensen Bas een warm welkom toe binnen HVV Tubantia en maken ons sterk voor een succesvol project voor De Bijenkorf 32.

Het bestuur

Deel dit bericht:
Terug naar nieuws