Prestatievoetbal van zondag naar de zaterdag.

Vorig jaar heeft het bestuur van HVV Tubantia besloten om met ingang van het seizoen 2022/’23 gebruik te maken van de nieuwe regeling van de KNVB om met het 1e elftal horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag.

Dit houdt in dat het 1e elftal, na degradatie, volgend seizoen zal uitkomen in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. Het prestatievoetbal zal dan ook beter aansluiten op de meerdere zaterdagteams, waardoor in- en doorstroom beter geregeld kan worden.

De laatste jaren is er een duidelijke trend te zien binnen de voetbal en dat de zondag (prestatieteam) overstappen naar de zaterdag. Voor Tubantia blijven nog zeker enkele recreatieve teams actief op de zondag!

Inmiddels maken meerdere clubs dezelfde overstap en na komend seizoen maken ook meerdere Hengelose clubs dezelfde move. We zien dus weer uit naar mooie stad- en streekderby’s.

Overstappen van zaterdag naar de zondag zal ook voor de begeleiding en commissies het nodige betekenen. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om alles in goede banen te leiden.

Hierbij kunnen de commissies altijd hulp gebruiken om het nóg beter te regelen en te faciliteren. Dus als je tijd en zin hebt, meld je dat bij de LEC, TC of het secretariaat van HVV Tubantia.

Deel dit bericht:
Terug naar nieuws