Tubantia wint van De Zweef12-05-2019
Tubantia wint van De Zweef
Vooraf stond er voor beide teams veel op het spel, beide teams wilden degradatie en na-competitie ontlopen. Tubantia kwam als winnaar uit deze strijd en wist zo de op dit moment veilige plek 11 te pakken.


De wedstrijd begon gelijk met een aantal kleine kansen voor zowel Tubantia als de Zweef. Na 2 minuten al kopte de Zweef de bal net naast en een minuut later wilde Tubantia een penalty. Op een voorzet van Vandi bewoog Daniel naar de eerste paal en werd daarbij opzichtig in de rug gelopen maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten.


Het spel golfde op en neer waarbij Tubantia de eerste 20 minuten het betere van het spel had en het een paar kleine mogelijkheden had. De Zweef vocht zich in de wedstrijd en had van de 20e tot de 30e minuut het overwicht en creëerde in die fase ook een paar mogelijkheden. De grootste kans voor de Zweef in de 25e minuut werd door Bram met een katachtige redding onder de lat weggehaald.

Tubantia was gewaarschuwd en wist dat het weer moest gaan voetballen. De Zweef wist zich geen raad met de zwervende Calvin die steeds weer in balbezit kwam op het middenveld en het spel van Tubantia samen met Philippe dirigeerde. In de 35e minuut de 1-0 voor Tubantia, uit een afgeslagen corner van Philippe pikte Calvin de bal op vlak buiten de 16 meter Calvin passeerde de uitgelopen speler van de Zweef en schoot de bal in de korte hoek binnen.

Lang mocht Tubantia niet genieten van deze voorsprong, want 2 minuten later stond het alweer 1-1. Vanuit een ingooi van de Zweef op eigen helft, ging bij Tubantia verdedigend veel verkeerd en de Zweef speelde het goed uit. Over links volgde een perfecte voorzet op de doorgelopen middenvelder van de Zweef en hij schoot de bal vanuit de voorzet ineens binnen.

Na 45 minuten dus een 1-1 ruststand.In het 1e kwartier van de 2e helft ging het spel verder zoals de 1e helft was verlopen. Het spel golfde op en neer tussen beide 16 meter, dan weer had Tubantia het betere van het spel en even later was de Zweef weer meer in balbezit.

In de 59e minuut dan de 2-1 voor Tubantia, vanuit een opgezette aanval van de Zweef via de as stapte Niek goed in en onderschepte de bal. Met 7 mijls laarzen liep Niek met de bal een 3 tal spelers van de Zweef voorbij en stoomde de 16 meter in en Niek wist uiteindelijk Orshein te bereiken. Orshein maakte hier gretig gebruik van als spits en schoof de 2-1 binnen.  

In het laatste half uur kwam het karakter van beide teams en het belang van de wedstrijd van beide ploegen naar boven. Tubantia wilde niet verliezen en ging de voorsprong verdedigen en de Zweef moest eerst op zoek naar de gelijkmaker. Het werd iets grimmiger van beide kanten zowel op het veld als langs de lijn. Een tweetal grote kansen volgden nog voor de Zweef en Tubantia had in die laatste fase ook nog een paar grote kansen via Vandi en Calvin.

Uiteindelijk blies de goed leidende scheidsrechter af en iedereen die Tubantia een groot hart toedraagt haalde opgelucht adem. De 3 punten bleven op de Bijenkorf en daar was heel de Tubantia blij om.

Nog 2 wedstrijden te gaan voor Tubantia volgende week eerst thuis tegen NEC en een week later naar Bemmel. Plek 11 is het doel en daar gaan we de komende 2 weken alles aan doen om die plek vast te houden.

De selectie samengesteld door Eric van Zutphen bestond dit weekend uit: Bram, Vandi, Bas G., Niek, Frank, Bas S., Philippe, Daniel P., Calvin, Orshein, Ramy, Gabriel, Daniel L., Mo en Juan. 

Laatste nieuws

Samenvatting Tubantia - NEC21-05-2019
Samenvatting Tubantia - NEC
Hierbij de samenvatting van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen NEC waarin met 1-0 is gewonnen. Gemaakt door Roeland...
Wijzigingen trainingen op donderdag20-05-2019
Wijzigingen trainingen op donderdag
A.s. donderdag 23 mei speelt de JO17-1 de laatste competitiewedstrijd tegen Bon Boys JO17-1, aanvang 19:00 uur op het...

Sponsors