Tubantia wint 1e van 5 finales22-04-2019
Tubantia wint 1e van 5 finales
Tubantia nam de 3 punten mee naar huis van het zonovergoten Sportpark van Ketwich Verschuur. Tubantia was na 2 minuten gelijk wakker, toen een aanvaller van Wavv vrij voor het doel van Bram opdook.

Het was daardoor gelijk een open wedstrijd, want een paar minuten later kwam Ramy een stap te laat op een dieptebal van Philippe en in de 10e minuut volgde een vlammend schot van Bas. S. op de paal.

Na een kwartier de 0-1, een dieptebal van Bas G. op Philippe die daardoor 1 op 1 kwam met de verdediger van Wavv. Philippe miste eerst de bal nog, maar werd daarna in de rug gelopen door diezelfde verdediger van Wavv en de scheidsrechter wees gelijk naar de penalty stip. Orshein miste in eerste instantie nog, maar mocht de bal overnemen. In de herhaling schoot Orshein de bal wel binnen.

Tubantia had het lastig met de lange bal, gedragen door de wind, van Wavv maar kwam daardoor niet echt in de problemen. Het waren voornamelijk de standaard situaties die voor veel gevaar zorgden voor het doel van Bram. Tubantia probeerde wel te voetballen, maar koos bij veel druk van Wavv ook voor de lange bal op Orshein, Ramy en Philippe en ging vanuit de 2e bal spelen. In de 31e minuut de 1-1 na weer een gevaarlijke corner indraaiend naar de 2e paal, waar Bram zich op verkeek en de verdediging niet oplette.

Tubantia kon weer overnieuw beginnen, maar pikte de draad richting het doel van Wavv weer snel op. Een schitterende steekbal van Berke op Ramy zette Ramy vrij voor de keeper van Wavv. Ramy omspeelde de keeper goed en leek de bal in het lege doel te kunnen schieten, niets was minder waar en de bal belande in het zijnet. Vlak voor rust weer 2 dreigende momenten uit standaardsituaties voor het doel van Bram, maar deze keer bleef de verdediging onder leiding van Bram, Bas G,.Rody, Vandi en Frank overeind.

In het eerste kwartier van de 2e helft had Tubantia het overwicht en de wedstrijd onder controle. In de 52e minuut kwam Ramy weer 1 op 1 met de keeper, maar Ramy mistte daar de snelheid en de technische handeling om echt gevaarlijk te worden. een paar minuten later werd Orshein diep gestuurd en hard onderuit gehaald. Een gele kaart en vrije trap volgde. Bas S. gaf de bal precies goed in de open ruimte tussen de keeper en verdediging van Wavv en Bas G. kopte de bal hard binnen. In de tumult na de goal kreeg dezelfde verdediger, die geel kreeg voor de overtreding op Orshein, zijn 2e gele kaart dus rood.

Na de 1-2 volgde er een onrustige wedstrijd van 2 kanten met veel balverlies, grote ruimtes, veel lange ballen en het nodige opportunisme. Tubantia durfde niet goed te voetballen en wilde de 1-2 verdedigen en Wavv ging met 10 man op zoek naar de gelijkmaker. Een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Bram die volgden, waarbij Wavv puur op opportunisme speelde en Tubantia angstig werd en steeds verder naar achter ging lopen en bij balbezit niet op zoek ging naar de vrije man op het middenveld. Orshein had in die periode het enige schot op doel in de korte hoek.

Een minuut voor tijd dan toch de bevrijding voor Tubantia waarbij de ingevallen Mo heel Tubantia deed juichen en van de bank liet komen. Waar daarna de goed leidende scheidsrechter de extra tijd vandaan haalde was de begeleiding en spelers van Tubantia niet helemaal duidelijk. Maar Wavv scoorde nog de 2-3 en Berke wist daarna nog aan alle illusies van Wavv een eind te maken en scoorde de 2-4 voor Tubantia. Tubantia was daardoor 3 punten rijker en trainer van Eric van Zutphen en heel aanwezig Tubantia was opgelucht na het billen knijpen in de laatste minuten van de extra tijd.

De selectie van gisteren bestond uit: Bram, Vandi, Bas G., Rody, Frank, Berke, Bas S., (83e Gabriel), Daniel P. (83e Mo), Philippe, Orshein (89e Daniel L.), Ramy en Juan (019).

Komende donderdag spelen de mannen van Eric van Zutphen al de 2e finale thuis van nog 4 wedstrijden tegen. De tegenstander is dan TVC’28 uit Tubbergen, de wedstrijd begint om 20.00 uur.

Laatste nieuws

Samenvatting Tubantia - NEC21-05-2019
Samenvatting Tubantia - NEC
Hierbij de samenvatting van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen NEC waarin met 1-0 is gewonnen. Gemaakt door Roeland...
Wijzigingen trainingen op donderdag20-05-2019
Wijzigingen trainingen op donderdag
A.s. donderdag 23 mei speelt de JO17-1 de laatste competitiewedstrijd tegen Bon Boys JO17-1, aanvang 19:00 uur op het...

Sponsors