BC Tubantia wint de beker17-04-2019
BC Tubantia wint de beker
Het was gezellig druk op de locatie HBC (speeltuin de Jeugd) voor de finale van de beker competitie HVSB (Hengelose Vereniging van Senioren Biljarters).

Na de poule wedstrijden stond dus als sluitstuk de finale op het programma.

Een 20- tal toeschouwers gingen er voor zitten en onder genot van een rijk gevulde keuken en een glas dat geen bodem had vloog de speeltijd voorbij.

De openingspartij kwam voor rekening van Frits Dijkstra. Frits startte furieus. Met een snelle en duidelijke voorsprong, opgebouwd in de eerste 4 beurten moest zijn tegenstander Gerrit Zander (Drilscholten) in de achtervolging.

Dat lukte echter niet omdat Frits gewoon de voorsprong uit de beginfase moeiteloos wist te handhaven. dat leverde dus de eerste 10 punten op 10 - 5  ( 33 - 20) in 20 beurten. Bovendien een prima gemiddelde van 1,650 De kop was eraf en meteen al een verschil van 5 punten.

Prima start.
Samer Chammo liet zien dat de vorige partij geen uitzondering was. Ook Samer maakte van zijn tegenstander gehakt. Zeer geconcentreerd en rustig biljart legde hij de basis voor een meer dan verdiende overwinning.

In een stijl en met opnieuw een hoog tempo bleef Samer tijdens de gehele partij bovenliggend. Nummer 3 van de speellijst  had aan zijn tegenstander Tonnie Snijders geen echt grote concurrent. De partij werd beslist in 24 beurten. UItslag 10 - 6 (38 - 26) Gemiddelde 1,583 Beide spelers van Drilscholten haalden hun eigen niveau niet.

Voorsprong gegroeid naar 9 punten. BC Tubantia zit op dit moment op rozen. Echter nog 2 partijen te gaan.

In partij 3 moest Bert Boes aan de bak. Of het nu lag aan het school programma dat hij 's morgens draaide op het sportpark van HVV Tubantia of dat hij zijn energie op een ander moment is kwijtgeraakt ?, de vorm was in een zeer groot deel van de partij afwezig. Wie zal het weten. Wel duidelijk was de zeer moeizame start in het treffen tegen Drilscholten speler Jan van Beek. Bert kon maar niet loskomen van zijn tegenstander.

De series bleven ook achterwege, waardoor de wenk brouwen van zijn team maten in een hogere stand kwamen te staan. Kwam Drilscholten terug in de strijd of liep het met een sisser af. In de eindfase waarin Jan van Beek 3x de mogelijkheid had de partij uit te spelen, liep het toch nog goed af en trok Bert aan het langste eind. Alsnog een zwaar bevochten winst. 10 - 9 werd het uiteindelijk in 44 beurten (70 - 39) met een laag gemiddelde van 1.591 !!!! Wel weer een nipte overwinning. Weer een punt uitgelopen.

De camera schoot de ene foto naar de andere. Maar we waren nog niet in veilige haven. Dus stopte Harrie Vranken (de ingehuurde top fotograaf) met het schieten van de belangrijkste momenten.

Sietze Herder moest het karwei dus afmaken in de 4e partij.
Echter trof hij in zijn treffen een prima tegenstander, John Schothuis, die het hele seizoen al op een hoog niveau speelde en vele winstpartijen liet noteren. Sietze had het moeilijk en kwam ook niet in zijn eigen vertrouwde spel.

Direct vanuit zijn werk richting HBC en meteen de 4e partij spelen is geen plus punt voor de concentratie tijdens de wedstrijd. Zijn tegenstander had hier lak aan en liep makkelijk weg tijdens de partij.  

De uiteindelijke 70 caramboles die Sietze moest maken waren vandaag een brug te ver. Sietze bleef steken op 43 caramboles (van de 70) en moest John feliciteren met deze terechte overwinning. 6 - 10 in 21 beurten (41 - 43) met een gemiddelde van 2,048 4 punten ingeleverd. Uiteindelijk toch een verdiende overwinning met 3 - 1  (36 - 30)  Foto's Harrie Vranken

Nadat de wissel trofee was uitgereikt aan BC Tubantia 1 door toernooi leider Piet Verhagen (HVSB) Foto rechts werd er nog even nagepraat over wat er wel en wat er niet goed ging vandaag en vertrok het team later (++) richting de Verlengde Polluxweg.

Heren Biljarters, namens HVV Tubantia Van Harte GEFELICITEERD.

Laatste nieuws

Inleveren sleutels, druppel, ballen e.d.26-06-2019
Inleveren sleutels, druppel, ballen e.d.
Zaterdag 29 juni a.s. van 10.00 uur tot 12.00 uur inleveren van sleutels van de ballenkasten, druppels, (winter) jassen...
Publicaties amateurvoetbal24-06-2019
Publicaties amateurvoetbal
Hieronder (Seizoen 2019 - 2020) een aantal (belangrijke) data. Voor aanvang seizoen * Publicatie competitie-indeling...

Sponsors