Tubantia nipt onderuit tegen Longa'3015-04-2019
Tubantia nipt onderuit tegen Longa'30
Zo zag het er in de 1e helft zeker niet naar uit, als Tubantia na 45 minuten met 2-0 of 3-0 achter had gestaan, had het niets mogen zeggen. De eerste 20 minuten ging het nog redelijk gelijk op.

2 teams die al vroeg druk gingen zetten, waardoor van achteruit al snel de lange bal volgde op de voorhoede. Berke en Philippe probeerden nog wel tussen de verdediging te komen, maar zij werden niet gevonden.

Na 20 minuten had Longa ‘30 10 minuten een fase van kansen uit standaard situaties en na de 30e minuut was het eenrichtingsverkeer waarbij Longa ‘30 een 4 tal grote kansen vanuit aanvallen over links en rechts kreeg, waarbij gelukkig voor Tubantia Bram wederom goed keepte en het vizier van de aanvallers van Longa’30 niet goed stond.

Vlak voor rust dan toch de 0-1 balverlies aan de linkerkant leidde deze goal in. De bal kwam voor de voeten van de middenvelder van Longa ‘30 en deze haalde verwoestend uit en liet Bram kansloos. Tubantia had aanvallend niets in te brengen en was kansloos in de 1e helft.


In de 2e helft eerst een zelfde spelbeeld als in de eerste 20 minuten van de 1e helft, alleen Tubantia was feller op de bal en gretiger. In de 65e minuut een grote kans voor Tubantia, Calvin kwam alleen voor de keeper na een steekpass van Philippe.

Helaas voor Tubantia niet de 1-1. Daarna weer een fase waarin Longa ‘30 een aantal grote kansen kreeg, waarbij Bram net als de wedstrijden hiervoor vaak redding bracht of waarbij de aanvallers van Longa ‘30 niet scherp waren. Tubantia bleef hierdoor nog steeds in de wedstrijd, voetballend was het niet goed maar de veerkracht en strijd waren in de 2e helft wel aanwezig.

In de laatste 10 minuten bracht trainer Eric van Zutphen Bas en Gabriel om de wedstrijd nog te kantelen en ging Tubantia alles of niets spelen. De ballen vielen een paar keer goed achter de verdediging van Longa’30 en Tubantia wist hier via Ramy, Mo en Calvin  het nodige gevaar te stichten.

Helaas voor Tubantia zag de goed fluitende scheidsrechter de duwfout op Mo over het hoofd en was hier een penalty op zijn plaats, maar het mocht niet zo zijn. Uiteindelijk een nipt verlies voor de mannen van Eric van Zutphen, maar wel een 2e helft waar Tubantia vertrouwen uit kan putten voor de komende 3 belangrijke wedstrijden tegen WAVV, Tvc’28 en de Zweef.

De Selectie van Tubantia bestond uit:
Bram, Vandi, Bas G., Rody, Ramy, Berke (79’ Bas S.), Daniel P., Philippe, Calvin, Orshein, Mo (79’ Gabriel) Stefano en Juan.

Laatste nieuws

Inleveren sleutels, druppel, ballen e.d.26-06-2019
Inleveren sleutels, druppel, ballen e.d.
Zaterdag 29 juni a.s. van 10.00 uur tot 12.00 uur inleveren van sleutels van de ballenkasten, druppels, (winter) jassen...
Publicaties amateurvoetbal24-06-2019
Publicaties amateurvoetbal
Hieronder (Seizoen 2019 - 2020) een aantal (belangrijke) data. Voor aanvang seizoen * Publicatie competitie-indeling...

Sponsors