Tubantia pakt alsnog een punt25-03-2019
Tubantia pakt alsnog een punt
Tubantia had het moeilijk in de 1e helft en was aanvallend onmachtig. Winterswijk nam gelijk het initiatief en had door veel positiewisseling een overwicht en meer balbezit. Maar ook Winterswijk was onmachtig in de 1e helft aanvallend en kwam niet tot grote uitgespeelde kansen.

Winterswijk was wel dreigend over de zijkanten, maar het vervolg liet te wensen over. In de 23e minuut een goal vanuit het niets, vanuit een aanval over rechts komt de afvallende bal bij een middenvelder van Winterswijk. De bal werd perfect geraakt en kwam uiteindelijk achter Bram terecht 0-1.


Tubantia wist hier helemaal niets tegenover te stellen en speelde de 1e helft een anonieme wedstrijd.

De Tubantianen moesten wachten tot de 45e minuut tot er voor de eerste keer iets gebeurde in de 16 meter van Winterswijk. Orshein werd ten val gebracht net binnen de 16 meter en de bal had daar op de stip gemoeten, maar de scheidsrechter dacht daar anders over. Het eerste schot van Tubantia op goal kwam vlak daarna, maar was typerend voor de 1e helft en ging hoog over.

In de 2e helft een iets andere wedstrijd. Daniel werd vervangen door Philippe en Tubantia werd iets brutaler en kwam voetballend vaker op de helft van Winterswijk. of was het de arrogantie van Winterswijk, die ineens gas terugnamen en gokten op de 0-1 of via een uitbraak over de zijkanten via hun gevaarlijke buitenspelers.

Gebeurde er in de 2e helft meer voor beide goals, nee ook dat niet. Tubantia was aanvallend nog steeds onmachtig en Winterswijk kwam niet verder dan een paar schoten, maar 100% kansen had Winterswijk ook niet.

Tubantia durfde meer op te bouwen van achteruit, maar kon daarbij moeilijk het middenveld en aanval bereiken. Er waren maar 2 scenario’s mogelijk voor Tubantia deze dag, scoren vanuit een standaard situatie of een fout van Winterswijk.

Winterswijk kreeg in de 63e minuut nog 1 grote 100% kans, maar gelukkig wist Berke dit te beletten en ging de bal voor het doel van Bram langs. De tijd begon te dringen, maar zoals wel vaker weet Tubantia dat het in de laatste fase van de wedstrijd nog kan scoren. Voetballend is het nog niet goed, maar Tubantia toont wel steeds veerkracht.

De grootste kans voor de Tubantia kwam in de 82e minuut, inderdaad vanuit een standaard situatie. Philippe draaide de bal in richting de 2e paal, de keeper van Winterswijk was al onderweg, maar Calvin zag nog kans de bal te koppen en de bal verdween jammer genoeg langs de verkeerde kant van de paal.

Een paar minuten later dan toch nog opwinding voor de goal van Winterswijk aan de rand van de 16 meter, waar Berke al dan niet gevloerd werd.

De scheidsrechter gaf dit maal wel een penalty. Philippe wist dit buitenkansje te benutten en scoorde de 1-1. Het maximaal haalbare voor Tubantia deze zondag, dinsdag weer nabespreken en op naar volgende week zondag wederom thuis nu tegen Rigtersbleek.

Selectie Tubantia: Bram, Pascal, Vandi, Bas G., Rody, Ties, Bas S., (‘55 Mo), Berke, Daniel P. (‘46 Philippe), Calvin, Orshein (‘77 Kaan), Ramy, Tom, Juan.

Laatste nieuws

Inleveren sleutels, druppel, ballen e.d.26-06-2019
Inleveren sleutels, druppel, ballen e.d.
Zaterdag 29 juni a.s. van 10.00 uur tot 12.00 uur inleveren van sleutels van de ballenkasten, druppels, (winter) jassen...
Publicaties amateurvoetbal24-06-2019
Publicaties amateurvoetbal
Hieronder (Seizoen 2019 - 2020) een aantal (belangrijke) data. Voor aanvang seizoen * Publicatie competitie-indeling...

Sponsors