Tubantia ook actief met (1e) op zaterdag26-03-2019
Tubantia ook actief met (1e) op zaterdag
HVV Tubantia heeft besloten om voor volgend seizoen (2019 - 2020) een eerste seniorenelftal in te schrijven bij de KNVB om op prestatieniveau te gaan spelen.

Dit team zal starten in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.


Sinds enige jaren is er een duidelijke trend waarneembaar dat het voetballen op zaterdag sterk aan populariteit wint. Met name jeugdspelers die de overstap maken naar de senioren en die niet gelijk in aanmerking komen voor het eerste op de zondag gaan op zoek naar een alternatief; vaak buiten Tubantia.

We willen deze eigen opgeleide (jeugd)spelers graag bij ons houden en bieden ze hierbij een platform om op prestatieniveau te kunnen gaan voetballen. Dit eerste zaterdagteam zal tevens moeten bijdragen aan het verder opleiden van spelers voor het eerste elftal dat op zondag speelt (eerste klasse).

Hebben we dan gelijk voldoende jeugdspelers om een volwaardig zaterdag 1 bij de KNVB aan te melden? Nee dat hebben we niet. Het overgrote deel van de spelers uit het huidige zondag 2 heeft te kennen gegeven deel uit te willen gaan maken van het nieuwe zaterdag 1. Mede door de inbreng van deze groep spelers kunnen we als club deze belangrijke stap gaan zetten.

Daarnaast zal het beloftenteam (spelers bestaande uit een mix van zondag, zaterdag en J019-1) met spelers onder 23 jaar regelmatig gaan samenspelen. Dit alles draagt bij aan een betere ontwikkeling en opleiding van onze spelers.

Na o.a. Rigtersbleek, Quick’20, ATC’65 en FC Winterswijk zal HVV Tubantia de volgende vereniging worden met een prestatieteam zowel in het zaterdag- als zondagvoetbal.

We houden u de komende tijd op de hoogte.

Namens het bestuur van HVV Tubantia,

Edgar Teune
Voorzitter Technische Commissie

Laatste nieuws

Samenvatting Tubantia - NEC21-05-2019
Samenvatting Tubantia - NEC
Hierbij de samenvatting van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen NEC waarin met 1-0 is gewonnen. Gemaakt door Roeland...
Wijzigingen trainingen op donderdag20-05-2019
Wijzigingen trainingen op donderdag
A.s. donderdag 23 mei speelt de JO17-1 de laatste competitiewedstrijd tegen Bon Boys JO17-1, aanvang 19:00 uur op het...

Sponsors