Jong Tubantia wint van Jong de Esch05-12-2018
Jong Tubantia wint van Jong de Esch
Dinsdag 4 december speelde Jong Tubantia een wedstrijd tegen, en bij de Esch en won het met 1-2.

Wederom stond er een mix van spelers op het veld, die met de nodige inzet en spelplezier de wedstrijd speelden. Het was een zwaarbevochten overwinning tegen een goede en sterke tegenstander. De Esch was voetballend de bovenliggende partij, mede door hun manier van spelen in een 1:3:5:2 formatie.

Tubantia werd steeds vroeg onder druk gezet en kon daar voetballend niet onderuit voetballen en was daardoor gedwongen tot de lange bal en dus het spelen vanuit de 2e bal. Daarnaast lukte het Tubantia niet de Esch onder druk te zetten, de Esch vond steeds de vrije man in aanvallend opzicht. Maar toch kwam Tubantia In de 32e minuut Tubantia via Mo Bouali op een 0-1 voorsprong en met die uitslag ging Tubantia ook de rust in.

In de 2e helft een iets ander spelbeeld, de Esch nog steeds de bovenliggende partij maar Tubantia beet meer van zich af en begon brutaler te spelen. Dit resulteerde in een hele open wedstrijd met over en weer kansen. De Esch mede door goed verdedigingswerk van de jonge Tubantia verdediging, de achterhoede bestond inmiddels uit 2 017 spelers, kwam maar niet tot scoren. Daar waar Tubantia via Daniel Luierweert dit wel deed in de 70e minuut, en Tubantia op 0-2 zette. Vlak voor tijd maakte de Esch nog wel de 1-2 maar de overwinning was binnen.

Een topprestatie Qua resultaat van dit team met een mooie mix van jong en ervaren spelers. De toekomst zit wel goed bij Tubantia, er zit veel potentie in vanuit de 019 en 017 en dit in combinatie met de jonge spelers in de huidige 1e selectie kan Tubantia nog jaren door. Voor Tubantia zaak deze spelers te behouden en verder te ontwikkelen.

Geselecteerde Spelers waren:
Zondag 1 Ken, Niek, Marwan, Daniel L., Mo.
Lagere teams Casper en Aron
J019 Tom, Stefano, Noël, Joram en Joshua.
J017 Joris en Ayanda.

De volgende oefenwedstrijd van jong Tubantia is op woensdag 6 maart thuis tegen PW 1 om 20 uur.

Laatste nieuws

Tubantia verliest in blessuretijd09-12-2018
Tubantia verliest in blessuretijd
Het 1e van Tubantia heeft zondag 9 december in Lichtenvoorde met  2 - 1 verloren van Longa'30. In de 2e helft (59e...
JO13-1: Trots op deze spelers08-12-2018
JO13-1: Trots op deze spelers
Op een winderige en nat sportpark de Bijenkorf mochten de jongens van J013-1 aantreden tegen ESA uit Arnhem. Dit was de...

Sponsors