Wedstrijdverslag van Jong Tubantia11-10-2018
Wedstrijdverslag van Jong Tubantia
Gisteren was de 1e wedstrijd van de Beloften van Tubantia ook wel Jong Tubantia genaamd.

In Jong Tubantia spelen spelers die jonger zijn dan 23 (spelers van zo. 1 en 2, lagere seniorenteams, O19 en 2e jaar 017 spelers) en af en toe wat oudere spelers van het 1e elftal die weinig spelen of terugkomen van een blessure en ritme op moeten doen.

Het is de intentie dat dit elftal op dezelfde manier speelt als het 1e elftal, zodat de spelers kunnen wennen aan de manier van spelen en ook kunnen wennen aan de fysieke weerstand van senioren voetballen. Vooral voor de spelers van O19 en 017 zijn dit mooie leermomenten.

Onze 1e tegenstander was De Tubanters, dat ook speelde met spelers onder de 23 en het werd een enerverende wedstrijd met veel doelpunten. Tubantia begon voetballend goed aan de wedstrijd, maar stond na een kwartier al wel met 0-2 achter. Marwan verkleinde de achterstand naar 1-2 en in de 20e minuut was de wedstrijd weer in evenwicht, nadat Calvin de 2-2 had gemaakt.

Tubantia wist de eerste 25 minuten steeds de vrije man te vinden en bleef goed tussen de linies lopen waardoor De  Tubanters steeds keuzes moest maken van staan blijven in de zone of doordekken. In het laatste kwartier werd Tubantia eerder vastgezet en hier had men moeite mee en wist men de vrije man niet meer te vinden, waardoor De Tubanters sterker werd en de rust in ging met een 2-4 voorsprong.

Na rust vielen de doelpunten als rijpe appelen. Tubantia met enkele wissels kwam sterk uit de rust en stond na 5 minuten in de 2e helft al op 4-4 door doelpunten van Calvin en Ilyas. Helaas voor Ilyas was de wedstrijd maar van korte duur, hij viel uit met een hamstring blessure. Tubantia bleef op zoek naar de voetballende oplossing en wist elkaar, voor een elftal wat net samen speelt, verrassend goed te vinden. Na een uur stond er 5-5 op het scorebord, Brian scoorde vanuit een scrimmage na een cornerbal.

Het was zoals een jeugdwedstrijd kan zijn, opportunistisch en open. Het spelen vanuit een organisatie lukt wanneer het uit een stilstaande situatie is, zoals de uittrap van een keeper, en wordt lastiger als de bal in het spel verplaatst wordt. De Tubanters had in de laatste 10 minuten verder uit kunnen lopen maar liet dit na en Calvin wist vlak voor het eindsignaal nog de 6-6 aan te tekenen vanuit een mooi genomen vrije trap.

De spelers die geselecteerd waren, zijn: Jente (017), Marchello (019), Aron (lager senioren team), Daniel (1e), Umit (019), Calvin (019), Marwan (1e), Tom (019), Casper (lager senioren team), Joshua (019), Juan (019), Morris (019), Brian (zo 2), Ilyas (017)

Al met al een mooie open wedstrijd met veel leermomenten en veel publiek, mooi om te zien dat dit elftal leeft binnen de Tubantia. De toekomst van Tubantia.

Dinsdag 30 oktober spelen we de volgende wedstrijd bij en tegen de Esch.

Met sportieve groet, Bas van der Wal, Emiel ten Donkelaar en Richard de Boer

Laatste nieuws

Inleveren sleutels, druppel, ballen e.d.26-06-2019
Inleveren sleutels, druppel, ballen e.d.
Zaterdag 29 juni a.s. van 10.00 uur tot 12.00 uur inleveren van sleutels van de ballenkasten, druppels, (winter) jassen...
Publicaties amateurvoetbal24-06-2019
Publicaties amateurvoetbal
Hieronder (Seizoen 2019 - 2020) een aantal (belangrijke) data. Voor aanvang seizoen * Publicatie competitie-indeling...

Sponsors