Indonesië: Noël & Boaz Dekker

Dag 14 (12 september)
Nou de eerste 2 weken zitten erop. Noël en ik gaan 1 week naar een eiland genaamd Karimunjawa. We vertrekken om 04:30, eerst 2,5 uur rijden en dan 2,5 uur met de boot.

Kotsmisselijk van de boottocht kwamen we aan bij het eiland rond 12 uur. We werden met een taxi gebracht naar ons hotel. We gingen rond 3 uur door naar het strand om ‘even’ te snorkelen, dit werd al gauw 3 uur lang snorkelen. Het had ook nog een prachtige zonsondergang, een mooi cadeau toch?

Dag 15 (13 september)
Vandaag gingen we weer snorkelen, we gingen naar een andere strand. Het zag er heel mooi uit alleen toen we de zee in gingen waren er geen eens vissen, maarja het kan niet altijd goed gaan he!

Om 15:00 uur hadden we een meeting met de lokale voetbalclub van het eiland, we zouden praten over wat voor training we gaan geven woensdag.

We kwamen daar aan en opeens zeggen de trainers: ‘’ja jullie gaan nu de training geven i.p.v. morgen, morgen is er geen training.’’ (dit was 5 minuten voordat de training begon).

Noël en ik maar een beetje improviseren, we hadden in totaal 36 kinderen getraind. Je zag dat ze heel veel plezier hadden en daar gaat het natuurlijk om.

We deden als laatst kleine partijen, de club had geen geld voor hesjes dus was hun manier dat 1 team hun shirts uitdeden, zo konden ze zien wie bij wie hoorde.

Goede improvisatie alleen het is natuurlijk wel moeilijk om te zien hoe arm ze hier eigenlijk zijn.

Dag 16 (14 september)
Nou vandaag gingen we iets heel speciaals doen.. SNORKELEN!!!

Om 9 uur gingen we met een boot dat bijna uit elkaar viel (soms deed de motor het niet) naar bepaalde plekken om te snorkelen, we deden dit midden op zee dus er zwommen zeker ook wat haaien.

Er waren 3 mooie plekken om te snorkelen en we deden ze alle drie maar, een keer een ervaring he. Voorderest hebben we niks gedaan vandaag, lekker relaxed. Morgen moeten wij aanwezig zijn om te kijken bij een U12 toernooi.

Dag 17 (15 september)
Vandaag was de U12 toernooi, wij werden gevraagd om een deel hiervan te fluiten, ik wilde het niet omdat ik er heel slecht in ben maar Noël had helaas al ja gezegd..

Maar natuurlijk wilden we hun met alles helpen waar we mee konden helpen. Dus vandaag om 14:00 uur moesten wij een toernooi fluiten.

Het toernooi zou om 14:00 uur beginnen alleen natuurlijk kwam iedereen pas om 14:15 uur aan, dus uiteindelijk begonnen we om 14:30 uur.

Het toernooi duurde 3 uur lang (wij hoefden niet meer te fluiten want er was iemand gekomen die dat graag wilde.). Het was niet vol te houden in de brandende zon, het was 38 graden daar..

De kinderen hadden heel veel plezier in het voetballen, ze voetbalden met een lach op hun gezicht, dit was heel mooi om te zien.

Dag 18 (16 september)
Vandaag was ons laatste dag op het eiland en het toernooi ging vandaag ook weer van start. Natuurlijk gebeurde weer hetzelfde, om 14:00 uur zou het toernooi beginnen maar iedereen kwam weer pas rond 14:15 uur dus uiteindelijk begonnen we weer om 14:30 uur.

Voor 3 uur lang gingen we het toernooi kijken in de brandende zon, gewoon echt amper uit te houden. Het is echt leuk om de kinderen hier te zien voetballen, ze zijn zo arm hier maar ze maken er het beste van.

Het plezier straalt er echt van af. Noël en ik gingen nog een beetje voetballen met de kinderen, maar natuurlijk laten we ze niet winnen, een win is een win he.

Noël & Boaz, NAMENS HVV TUBANTIA NOG HEEL VEEL PLEZIER.

Deel dit bericht:
Terug naar nieuws