HVV Tubantia gaat horizontaal overstappen.

Beste leden,
De KNVB komt tegemoet aan de behoefte en ontwikkeling van het hedendaagse voetbal en maakt horizontaal overstappen mogelijk. Al sinds geruime tijd stijgt de populariteit, bij met name de jeugd, om op zaterdag te voetballen in plaats van op zondag.

Ook binnen HVV Tubantia was en is die behoefte aanwezig en daarom zijn wij enkele jaren geleden ook begonnen met zaterdagvoetbal voor senioren, in eerste instantie alleen op recreatief niveau; sinds de afgelopen 2 seizoenen ook op prestatie niveau.

Tot op heden wordt een zondag 1 elftal, dat de overstap wil maken naar de zaterdag, beschouwd als een startend 1e elftal, wat betekent dat dit elftal in de laagste klasse wordt ingedeeld. Dit zorgde ervoor dat veel verenigingen niet overstapten, of naast de zondag ook begonnen met prestatie voetbal op de zaterdag. Zo dus ook HVV Tubantia.


Met ingang van het seizoen 2022/’23 is het voor standaard mannenteams uitkomende in de 1e klasse of lager van het standaardvoetbal mogelijk om horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag of andersom.


Om te kunnen blijven werken aan toekomstbestendige amateurverenigingen en kwalitatieve competities heeft de KNVB besloten het horizontaal overstappen mogelijk te maken.

Horizontaal overstappen betekent dat het speelniveau waarop een team normaliter zou worden ingedeeld op basis van de sportieve prestaties in het voorliggende seizoen, ook het niveau wordt waarop het team in het nieuwe seizoen wordt ingedeeld op de gewenste speeldag.

Aangezien dit thema al meerdere keren op de agenda heeft gestaan van de Algemene Ledenvergadering, kan het geen verrassing zijn dat het bestuur van HVV Tubantia het besluit heeft genomen om gebruik te gaan maken van deze mogelijkheid.


Met ingang van het seizoen 2022/2023 zal het huidige Zondag 1 elftal van HVV Tubantia horizontaal overstappen naar de zaterdag.

Ook zullen we ons naar verwachting met ingang van het seizoen 2022/2023 inschrijven voor de relatief nieuwe klasse O23.


Het bestuur van HVV Tubantia is ervan overtuigd met dit voorgenomen besluit tegemoet te komen aan de wens van steeds meer spelers om op zaterdag te spelen en op het niveau dat bij hen past, wat er weer voor zal zorgen dat voetballers langer aan HVV Tubantia verbonden zullen blijven.


Voor de teams, die op zondag recreatief voetballen, verandert er niets. Tubantia blijft voor deze groep voetbal op zondag aanbieden.


Voor verdere informatie verwijzen wij naar de website van de KNVB, of voor teams naar het Dagelijks bestuur.

Met vriendelijke groet,
Dagelijks Bestuur HVV Tubantia

Deel dit bericht:
Terug naar nieuws