Groundhop avond bij HVV Tubantia

Halverwege de jaren 70 werd Hans Douw verliefd op de voetbalsport. Wat begon als een onschuldige hobby, groeide uit tot een levensproject. Hans raakte in de ban van stadions en reisde over de hele wereld om clubs te bezoeken.

Zo groeide hij uit tot ‘Groundhopper des Vaderlands’. Als columnist van het magazine Staantribune, maakten wij kennis met Hans en nodigden wij hem uit voor een bezoek.

Afgelopen vrijdag vinckte Hans ons mooie sportpark de Bijenkorf. Een mooi gezelschap voetbalcultuur liefhebbers had zich verzameld, er meldden zich zelfs een paar pure liefhebbers uit het naburige Saasveld. Met enige vertraging namen we plaats in onze bestuurskamer, een mooie setting voor deze avond.

Dat Hans veel avonturen heeft beleefd werd al snel duidelijk. Dat hij ook ver gaat om ergens te komen werd ook al snel duidelijk. Hoge piefen aanschrijven, perskaarten vervalsen, je moet er wat voor over hebben voor deze hobby. Een brief naar Sepp Blatter mocht niet baten, CNN haalde hij wel.

Een beetje durf moet ook aanwezig zijn om succesvol groundhopper te zijn, gezien de risico’s je soms moet nemen, bijvoorbeeld door het militaire complex van CSKA Moskou te betreden. Voor Hans is een ding wel duidelijk er zijn 2 voetbalhoofdsteden in de wereld, Londen en Buenos Aires. Echte aanraders.

 Maar niet alleen Hans bleek ground te hoppen in dit gezelschap. De kennis bij enkele Tubantianen maar ook bij onze gasten was groot. Een van de weinige stadions welke Hans nog niet had bezocht, die van Deportivo La Coruna, bleek onder een van de bezoekers wel te zijn gevinckt.

Martijn werd winnaar van de heuse groundhop kwis en won zodoende een mooi shirt van Wigan Athletic.

Na afloop hebben we Hans een mooi Tubantia shirt overhandigd. Wellicht zien we deze terug in de volgende column in Staantribune. Op het eind werden er een nog een paar van zijn boeken gesigneerd.

Al met al een zeer geslaagde avond. Hans, bedankt!

Deel dit bericht:
Terug naar nieuws