De Grolsch Veste kleurde een stukje roder

Vanmiddag zijn we met 53 Tubantianen in de Grolsch Veste rondgeleid.

Verdeeld over 3 grote groepen hebben we alle uithoeken zo’n beetje gehad. We verzamelden in de perskamer, vandaar uit door naar de kleedkamer van FC Twente. Onder begeleiding van een ware expert, kregen we de ene na de andere anekdote te horen.

BEKIJK HIER HET HELE FOTOALBUM

Onder aan pagina:
Stukje Celeste de Boer:

Met wat kwisvraagjes her en der zochten we het via de catacomben het heilige gras op. Velen hadden het gras van af de tribunes natuurlijk wel eens gezien, maar nog nooit van zo dicht bij. Mooi strak matje. Via diezelfde catacomben zochten we het wat hoger op en belandden we op de hoofdtribune en in een van de vele skyboxen.

In de bestuurskamer hing een mooi vaandel van de Enschedese Boys, historisch gezien een prachtstuk. Moet eerlijk bekennen, vind die van Tubantia bij ons in het clubhuis mooier, maar dat terzijde.
De toer eindigde in het spelershome, met het mooie foto behang van de ‘keienwand’ van de J.J. van Deinselaan als absoluut hoogtepunt.

Het was een leuke toer, supermooi stadion, FC Twente bedankt!

Stukje Celeste de Boer: RONDLEIDING FC TWENTE

Dit was een geweldige middag voor FC Twente liefhebbers! Voor een goeie prijs hebben we een prachtige rondleiding gekregen in de Grolsch veste. Eerst kregen we de gasten kleedkamers te zien en daarna gingen we door naar het veld waar de spelers de wedstrijden voetballen. Op het grasveld waren grote lichten om het gras warm te houden zodat het gras niet kan bevriezen wanneer het koud weer wordt.

De kleedkamer van de spelers is een hele grote ruimte. Er waren stoelen voor alle spelers en achter de stoel van elke speler is een bordje met de naam en het hun nummer. In de kleedkamer zijn ook nog veel massage stoelen. Er is zelfs een zwembad, nou ja, een klein zwembadje waar de spelers tot 80 cm diep en in wel 8000 liter heerlijk kunnen chillen na de wedstrijd. Het duurt 5 uur om het bad goed te vullen met een warmte van 38 graden.

Toen we uit de kleedkamers liepen, zagen we de selectie muur waar heel veel spelers hangen ik weet niet precies hoeveel maar het gaat helemaal terug naar 1965. Daarna gingen we naar de skybox waar je het veld heel goed kan zien en je kan er lekker eten krijgen en relaxen.

Na de skybox te hebben gezien, liepen we weer naar beneden langs het restaurant naar de ruimte van de spelers waar ze voor de wedstrijd allemaal zitten. Op de muur van de ruimte hangen de spelers die meer dan 100 wedstrijden hebben gespeeld. Uiteindelijk was het een hele leuke rondleiding en de volgende keer ben ik er zeker weer bij!

Deel dit bericht:
Terug naar nieuws