D-Day voor de Breker

Na een reeks van verloren wedstrijden moest er zaterdag 10 oktober gewonnen worden. Zo niet, dan zou de positie van de Breker wel eens onhoudbaar kunnen worden.

Om de neuzen weer dezelfde richting op te krijgen werden de mannen van Tubantia Zaterdag 3 dan ook afgelopen woensdag bij elkaar geroepen. Na een constructieve vergadering leek het erop dat de mannen van de Breker hernieuwde energie gevonden hadden en weer klaar waren voor de strijd.

Om 16 uur was het dan zo ver. De mannen van de Breker traden aan tegen SV Almelo. Een ploeg die na 3 speelronden op 4 punten stond, 4 meer dan Tubantia Zaterdag 3.

Waar de afgelopen twee jaar steevast in 4-4-2 gespeeld werd hebben de Breker en zijn tactische mannen besloten over te stappen naar 4-3-3 met hoge pressing.

In de eerste helft bleek al vanaf minuut 1 dat de mannen van Tubantia Zaterdag 3 sterker waren dan de bezoekers uit Almelo, echter grote kansen werden er nog niet gecreëerd.

De bezoekers uit Almelo wisten wel meerdere keren gevaarlijk voor het doel te komen, maar stuitte ieder keer op de sluitpost van Tubantia Zaterdag 3, die na een klein foutje in de eerste minuten niet te passeren bleek.

Na 30 minuten spelen wist Brian sterk weg te draaien bij zijn tegenstander en schoot de bal diagonaal in de lange hoek, 1-0. Vlak voor rust kwamen de mannen uit Almelo bijna op gelijke hoogte, maar ook hier was het Brian die de bal van de lijn haalde.

De stemming was in de rust weer eens als vanouds goed te noemen
Tubantia Zaterdag 3 speelde sterk en het strijdplan bleek zijn vruchten af te werpen. In het begin van de tweede helft stonden de mannen van de Breker meer onder druk, maar tot noemenswaardige kansen leidde dit niet.

Na ongeveer 75 minuten spelen werd het feest voor de mannen van de Breker compleet. Uit een afgemeten hoekschop wist Rens het net te vinden, 2-0.

De bezoekers uit Almelo besloten alles of niets te spelen, kwamen er nog 1 keer sterk uit maar ook hier wisten zij het net niet te vinden. Eindstand, 2-0.

De Breker: ik ben blij om te zien dat onze bespreking van afgelopen woensdagavond er voor heet gezorgd dat we hier weer als team staan. Daarnaast wil ik mijn complimenten maken aan Erik, Marijn, Brian en Joren die mij van goed advies hebben voorzien en ons strijdplan in het veld in goede banen hebben kunnen leidden.

Ook complimenten aan mijn spelers, een ieder heeft in mijn ogen een voldoende behaald. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar met de juiste trainingsarbeid en mentaliteit zou dit goed moeten komen.

We zullen ongetwijfeld tegenstanders tegenkomen waarbij dit strijdplan lastiger uit te voeren is, maar ik geloof ook dat we met dit spel prima mee kunnen draaien in de middenmoot.

Aankomend weekend hebben mijn mannen een week rust, al komt dit op een wat lastig moment. Ik had graag gezien wat of we dit spel een week later konden herhalen.

Deel dit bericht:
Terug naar nieuws