Walking Football bij HVV Tubantia

Wie zin heeft om een keer mee te doen, we drinken elke donderdagmorgen om 09:30 uur eerst een bakje koffie, en om 10:00 uur staan we op het veld.


Het is vooral gezellig op het voetbalveld. Niet een gewoon veld, maar een piepklein kunstgrasveldje met kleine goaltjes waar door oudere mannen vijf tegen vijf wordt gespeeld. Wandelvoetbal voor zestigplussers is nog niet overal bekend. HVV Tubantia introduceert deze tak van sport en bewegen voor ouderen in Hengelo.

Wandelvoetbal is een snel groeiende sport voor mensen van 55 jaar en ouder. Op een kwart veld wordt gespeeld, zes tegen zes en zonder keeper.

De bal mag niet hoger dan heuphoogte komen, fysiek contact is verboden, er mogen geen slidings worden gemaakt en er mag niet gerend worden. Dit zou blessures moeten voorkomen.

Naast dat het de lichamelijke conditie bevordert, kan walking football ervoor zorgen dat ouderen zich minder eenzaam voelen. Het voetballen zorgt voor sociale contacten.

Laatste nieuws

Tubantia verliest in blessuretijd09-12-2018
Tubantia verliest in blessuretijd
Het 1e van Tubantia heeft zondag 9 december in Lichtenvoorde met  2 - 1 verloren van Longa'30. In de 2e helft (59e...
JO13-1: Trots op deze spelers08-12-2018
JO13-1: Trots op deze spelers
Op een winderige en nat sportpark de Bijenkorf mochten de jongens van J013-1 aantreden tegen ESA uit Arnhem. Dit was de...

Sponsors