Met het oog op het startende nieuwe seizoen 2021/2022

Beste Tubantianen,
Voor de spelersgroep en staf is komende zondag  de eigenlijke datum waar na 2 maanden van voorbereiding, inclusief  de bijbehorende oefen- en bekerwedstrijden, toegewerkt wordt.

Het komende seizoen sluit aan op zeer bijzondere jaren daaraan voorafgaande. Corona heeft er ook op voetbalgebied ingehakt en wat mij betreft hebben onze voetballers, en zeker de jeugdspelers een paar voetbaljaargangen gemist in hun ontwikkeling.


Daar moeten we dus terdege rekening mee houden


Afgelopen seizoen, waarin bijna niet gevoetbald is, heeft HVV Tubantia Zondag 1 om verschillende redenen afscheid moeten nemen van meerdere selectiespelers.

Daaropvolgend is er een situatie ontstaan waarbij alle creativiteit en inzicht van technische staf icm bestuur nodig was om überhaupt een selectie samen te stellen die competitiewaardig zou zijn op  Zondag 1e Klasse niveau.

Positief voetbalklimaat
In tegenstelling tot meerdere clubs in onze Klasse is  Tubantia een niet betalende club die wel probeert de faciliteiten rond het 1e team zo uitdagend en prestatieverhogend  mogelijk te organiseren en er dus ook alles aan doet om haar aansprekende status van spelen op niveau vast te houden

We noemen het nieuwe seizoen al een tijdje een overgangsseizoen, waarin er duidelijk aan een positief voetbalklimaat wordt gewerkt met karaktervolle en talentvolle jongens en mannen die er alles proberen uit te halen om een goede prestatie neer te zetten en samen plezier te beleven aan hun sport.

Ook voor het publiek moet er genoeg te beleven zijn en we werken aan een herkenbare spelstijl met veel passie,  aanvalsdrift en ook het vermogen om bij balbezit wedstrijden wat meer te controleren en/of domineren.

Het zal het komend overgangsjaar met de nieuwe selectie die een mix van wat oudere en veel jeugdige spelers bevat niet makkelijk worden, team – en individuele ontwikkeling tijdens het seizoen staan voorop maar tevens zal er ten koste van alles gestreden worden voor klassebehoud.

Horizontaal overstappen
Er is geen man overboord als er mogelijk een stapje teruggedaan moet worden maar zoals inmiddels bekend zal het horizontaal overstappen van Zondag 1 naar de Zaterdag 1e Klasse voor het seizoen 2022/2023 een enorme kwaliteitsimpuls teweegbrengen voor de club.

Zo ontstaat er samen met het beoogde Za O23 een compact ambitieus geheel dat ook een aanstekelijke werking op voetballers en supporters uit de directe omgeving zal hebben.

Samen met een nieuw hoofdveld is dan de voedingsbodem gelegd voor een uitdagende sportieve toekomst voor onze prachtclub


Heel veel plezier komend seizoen en tot ziens op de Bijenkorf!

Deel dit bericht:
Terug naar nieuws