8ste overwinning op rij JO13-115-04-2018
Ik neem jullie even mee naar 23 september 2017. De start van het seizoen in de hoofdklasse. Na een hele goede voorbereiding spelen we de thuiswedstrijd tegen ON JO13-1. We waren er helemaal klaar voor. Maar hoe anders verlopen soms wedstrijden.... wat een teleurstelling was het om na 60 min een eindstand van 1-2 op het scorebord te zien staan. Niet het begin waar we op gehoopt hadden.

Inmiddels is het 14 april 2018, staan we bovenaan en hebben de laatste 7 wedstrijden allemaal omgezet in winst. Vandaag is wederom ON JO13-1 de tegenstander en gaan we voor de sportieve revanche. Na het blessurenieuws van Luc moesten we vandaag ook Tijn missen. Met een gebroken teen is het helaas moeilijk voetballen. Tijn beterschap en snel herstellen. Dit betekende dat er een aantal wijzigen doorgevoerd moesten worden en het middenveld weer in zijn "oude" staat werd hersteld. Met oude staat bedoel ik de opstelling zoals we in het begin van het seizoen voetbalden. Met "de boefjes" op het middenveld luisterend naar de namen Tony, Jasper en Prain.

We hebben een droomstart zoals dat zo mooi heet. 1ste minuut 0-1! Een corner van links komt goed voor en is het Tony die er als de kippen bij is om de bal binnen te koppen. In de daarop volgende 20 minuten geven we iets te veel ruimte weg en zetten we ON onvoldoende onder druk. ON voetbalt zich goed vrij en probeert over de flanken door te komen.

Met vereende krachten maken Kjell, Jochem, Apik en Liam de aanvallen echter onschadelijk. Pieter Jan was weer een baken van rust in de goal en keepte een prima wedstrijd. Berkay was vandaag ook van de partij en speelde als rechtsback een prima wedstrijd. In de 24ste minuut is het onze eigen "Usain Bolt" Robert die alles en iedereen van ON zijn hakken laat zien, 1 op 1 komt met de keeper en koelbloedig afmaakt, 0-2. We krijgen inmiddels wat meer grip op de wedstrijd en Jort, Benjamin en Tugay houden de verdedigers lekker bezig.

Rust. Na de rust het sportieve hoogtepunt van de dag. Kent u de uitspraak "de bal in de winkelhaak schieten". Vandaag een bijna perfecte uitvoering gezien. Een vrije bal op rechts op een meter of 18 wordt door de linksback van ON onhoudbaar in de linkerbovenhoek/ winkelhaak geschoten. 1-2.

Onze jongens houden het hoofd koel en stellen snel orde op zaken. Robert, onze Robert laat zien hoe koelbloedig en effectief hij is, 1-3. Jort de hele dag al op zoek naar zijn goaltje weet het netje ook te vinden en schiet de 1-4 op het scorebord. Tugay doet ook zijn duit in het spreekwoordelijke zakje en prikt de 1-5 binnen. 2 min voor het einde krijgt ON nog een corner op rechts. Gedragen door de wind vliegt de bal in een keer binnen en zo wordt de eindstand bepaalt op 2-5.

De 8ste overwinning op een rij is een feit.

Volgende week spelen we de thuiswedstrijd tegen Ruurlo JO13-1. Aanvang 11:30 uur op sportpark De Bijenkorf.
Als ik de weersverwachting mag geloven wordt het heerlijk weer volgende week. Ik nodig u dan ook allen uit om genietend van het mooie weer onze jongens te komen aanmoedigen.

We zien U dan. Tot volgende week!

Laatste nieuws

Tubantia JO13-1 wint van Ruurlo JO13-121-04-2018
14-1-2-48-69-85-16-9-4 en niet te vergeten 25, Niet zomaar wat getallen op een rijtje. Elke getal heeft zo zijn eigen...
Zondag a.s. Stevo - Tubantia21-04-2018
Zondag a.s. speelt het 1e van Tubantia op sportpark De Peuverweide de zeer belangrijke wedstrijd tegen Stevo. Aanvang...

Sponsors