Weer winst voor Tubantia JO13-111-03-2018
Vandaag een prachtig affiche in de Hoofdklasse. De nr 1, Tubantia, tegen de nr 2, BWO. Tegelijkertijd de nr 3, Bon Boys, tegen de nr 4, Losser. Wie is vandaag de sterkste, wie haakt er aan en wie haakt er (voorlopig) af....

Deze foto's zijn gemaakt door Saskia Rotgerink


Na een goede trainingsweek vandaag de topper tegen BWO dus. Een wedstrijd op zich, een wedstrijd waarbij je van beide kanten de jongens niet voor hoeft te motiveren. De voorbereiding deze ochtend had wel iets weg van een bonte avond. We begonnen de ochtend dan ook met een potje ouderwets "Moppentoppers". Benji, wie anders, schudde er een zo maar even een paar uit de mouw en ook Kjell liet zich niet onbetuigd. Een ontspannen begin...dat zeker. Vervolgens gaf Robert, de trainer, een ouderwets lesje biologie. Het ging over leeuwen en hoe deze jagen op hun prooi. De ochtend werd afgesloten met een goed stukje ouderwets Hollandse muziek: Op je hoede FT Hef en Moeman - JOSYLVIO TAKEOVER.

De warming up verliep in betrekkelijke rust. Stilte voor de storm......of?
Vervolgens de yell: wie zijn wij? Tubantia! Wat gaan we doen: Winnen!

De dienstdoende scheidsrechter en verder ook prima fluitende scheidsrechter , dhr Jaap Lambeck, fluit voor het begin. Het begin is, zoals ook wel verwacht, ietwat onrustig. Het is even aftasten, zoeken naar waar de ruimte ligt en waar dus de kansen liggen. Na een minuut of 5 krijgen we de wedstrijd onder controle. BWO wordt onderdruk gezet en afgejaagd en vinden onze jongens steeds meer de voetballende oplossing. In de 6de minuut worden de centrale verdediger en de rechtsback van BWO onder druk gezet. Robert veroverd de bal en geeft deze hard voor. Tugay is er als de kippen bij en tikt met buitenkant voet de bal binnen, 1-0. Een lekker begin.

Na een minuut of 20 het hoogtepunt van de dag: een prachtige aanval over links welke leidt tot de 2-0. Deze aanval heeft alles. Het afjagen van de bal en tegenstander leidt tot balbezit. Vlot combinatiespel trekt het middenveld en de verdediging van BWO uiteen. Diepgang leidt uiteindelijk tot balbezit bij Jort op links. Jort slingert de bal voor en Robert neemt deze in 1 keer op de schoen....2-0. Applaus vanaf de tribune.

De wedstrijd is onder controle, BWO probeert het wel en komt er af en toe via de zijkanten uit maar Kjell op rechts en Liam op links waren heer en meester van de zijkanten en maakten elke aanval onschadelijk. Apik, Jochem en later ook Tony gaven indien nodig rugdekking en lieten de spits van BWO geen moment in de wedstrijd komen.
Onze middenvelders Tijn, Jasper en Luc waren wederom zeer nadrukkelijk aanwezig. Sterk in de duels, zowel verdedigend als aanvallend. Vlak voor de rust wordt de bal veroverd op het middenveld en komt terecht bij Robert. Robert zet de turbo aan en niemand...., maar dan ook niemand kan hem bijhouden. 3-0. Rust.

Een wijs man zei ooit: je moet daar mee beginnen waar je mee eindigt. Robert heeft dit heel goed in de oren geknoopt vandaag. In de 37ste minuut ontsnapt hij aan de rechtkant. Niet vooraf gedacht, wel enigszins onwerkelijk, maar echt waar 4-0! 8 minuten later een corner van links van Tijn en ja hoor daar is tie hoor: Jort, met een perfecte kopbal, 5-0! Het slotakkoord is Benjamin. Een zeer beheerste, geplaatste bal met rechts brengt de eindstand op het scorebord: 6-0.

Sportief hoogtepunt deze ochtend was de rentree van Prain. Na maandenlang blessureleed speelde hij de laatste 10 minuten mee. Een mooie en dik verdiende overwinning van onze jongens die vandaag lieten zien dat ze blijven groeien in meerdere opzichten. Vol vertrouwen, volwassen, uitgaande van eigen kracht en als elftal is er vandaag een prima teamprestatie neergezet.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Longa '30 uit Lichtenvoorde. Het is even rijden maar u bent van harte welkom op sportcomplex A, aanvang: 11:30 uur.

P.s. Uitslag Losser - Bon Boys 2-0

Laatste nieuws

De avond begint om 20:00 uur20-03-2018
In het clubhuis komt een lijst te hangen om je op te geven. Bij de verloting zijn weer mooie prijzen te winnen.
HVV Tubantia start Paasstollen actie19-03-2018
Beste Voetbalvriend(in), Vanaf zaterdag 3 maart start de HVV Tubantia Paasstollen aktie. (Flyer) Dit jaar is de eerste...

Sponsors